Tavaszi pizza
Az idei tavaszi pizza receptünk spárgával és retekkel villámgyorsan megsül friss pizzatészta alapjainkkal. Egyszerűen megkenjük tejföllel a tésztát, a tetejére blansírozott spárgát teszünk, és betesszük a sütőbe. Sütés után füstölt lazac, retek, fűszernövények és olívaolaj következik – és máris kész a tavaszias kulináris élvezet.
- kb. 10-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 250 g tejföl
- 1 tk. frissen reszelt citromhéj
- 1 csokor friss zöld spárga blansírozva
- 150 g füstölt lazac
- 6 retek szeletelve, egy evőkanál ecetben pácolva
- 1 marék tavaszi fűszernövény (pl. medvehagyma, tárkony, petrezselyem, metélőhagyma, virágok)
- 1 ek. extra szűz olívaolaj
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a tejföllel, majd sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
-
Lépés 3
A blansírozott spárgákat félbevágjuk és befedjük vele a tejfölös tésztát.
-
Lépés 4
A pizzát az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után a füstölt lazacot és a pácolt retekszeleteket egyenletesen elegyengetjük a pizzán, megszórjuk fűszernövényekkel és meglocsoljuk olívaolajjal.
Blansírozás: A spárga spárga fás végét levágjuk, majd a hámozatlan spárgát forrásban lévő sós vízben al dante-re főzzük (kb. 1 percig). Szűrőkanállal kimerjük és jeges, hideg vízzel leöblítjük.