tavaszi pizza

Tavaszi pizza

spárgával és retekkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Az idei tavaszi pizza receptünk spárgával és retekkel villámgyorsan megsül friss pizzatészta alapjainkkal. Egyszerűen megkenjük tejföllel a tésztát, a tetejére blansírozott spárgát teszünk, és betesszük a sütőbe. Sütés után füstölt lazac, retek, fűszernövények és olívaolaj következik – és máris kész a tavaszias kulináris élvezet.

  • kb. 10-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 250 g tejföl
  • 1 tk. frissen reszelt citromhéj
  • 1 csokor friss zöld spárga blansírozva
  • 150 g füstölt lazac
  • 6 retek szeletelve, egy evőkanál ecetben pácolva
  • 1 marék tavaszi fűszernövény (pl. medvehagyma, tárkony, petrezselyem, metélőhagyma, virágok)
  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • őrölt só és bors
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük a tejföllel, majd sóval, borssal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A blansírozott spárgákat félbevágjuk és befedjük vele a tejfölös tésztát.

  4. Lépés 4

    A pizzát az előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után a füstölt lazacot és a pácolt retekszeleteket egyenletesen elegyengetjük a pizzán, megszórjuk fűszernövényekkel és meglocsoljuk olívaolajjal.

Tipp

Blansírozás: A spárga spárga fás végét levágjuk, majd a hámozatlan spárgát forrásban lévő sós vízben al dante-re főzzük (kb. 1 percig). Szűrőkanállal kimerjük és jeges, hideg vízzel leöblítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!