Szarvashús tésztacsillagon
- 8-9 perc
- 190 °C + 180 °C
- 170 °C +160 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 tojás sárgája felverve
- 4 szelet szarvashús (kb. 140-150g / szelet)
- 200 g bébirépa
- 200 g brokkoli
- 1 ek vaj
- Só, bors ízlés szerint

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Vágjunk ki papírból kb. 20 cm átmérőjű csillagsablont, ezt fektessük a sütőpapírral együtt kitekert tésztára, és 4 csillagot szabjunk ki.
-
Lépés 3
A csillagokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, tojássárgájával kenjük meg, és villával könnyedén szurkáljuk meg.
-
Lépés 4
190 °C-on kb. 3 – 4 percig süssük középső sínen, majd további 5 percig 180 °C-on. Vegyük ki a sütőből, és tegyük félre.
-
Lépés 5
A bébirépát és a brokkolit tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és rövid ideig főzzük.
-
Lépés 6
A húst forró vajon hirtelen süssük meg, fordítsuk meg, hogy mindkét oldalán ropogós kérget kapjon.
-
Lépés 7
A még langyos csillagokat tegyük tányérra, helyezzünk rá a húst, tegyük mellé a zöldségeket, és tálaljuk.
Bébirépa és brokkoli mellett más párolt zöldségekkel is tálalhatjuk, például ceruzababbal vagy kelbimbóval is!