Szarvashús tésztacsillagon

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 8-9 perc
  • 190 °C + 180 °C
  • 170 °C +160 °C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Vágjunk ki papírból kb. 20 cm átmérőjű csillagsablont, ezt fektessük a sütőpapírral együtt kitekert tésztára, és 4 csillagot szabjunk ki.

  3. Lépés 3

    A csillagokat fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe, tojássárgájával kenjük meg, és villával könnyedén szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    190 °C-on kb. 3 – 4 percig süssük középső sínen, majd további 5 percig 180 °C-on. Vegyük ki a sütőből, és tegyük félre.

  5. Lépés 5

    A bébirépát és a brokkolit tegyük forrásban lévő, sós vízbe, és rövid ideig főzzük.

  6. Lépés 6

    A húst forró vajon hirtelen süssük meg, fordítsuk meg, hogy mindkét oldalán ropogós kérget kapjon.

  7. Lépés 7

    A még langyos csillagokat tegyük tányérra, helyezzünk rá a húst, tegyük mellé a zöldségeket, és tálaljuk.

Tipp

Bébirépa és brokkoli mellett más párolt zöldségekkel is tálalhatjuk, például ceruzababbal vagy kelbimbóval is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!