mini répás rétesek gyömbérrel

Mini répás fonott rétesek

gyömbérrel
  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 1 ek. olívaolaj
  • 20 g friss gyömbér reszelve vagy apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 12 közepes méretű sárgarépa hámozva, szeletekre vágva
  • 1 marék Rukkola
  • őrölt só és bors
  • kevés olívaolaj a kenéshez
  • szezámmag a szóráshoz
mini répás fonott rétes hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Kevés olívaolajon dinszteljük meg a fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a sárgarépát. Ízesítsük sóval és borssal, majd 7-8 percig süssük össze őket.

  3. Lépés 3

    Adjuk hozzá a rukkolát, egy rövid ideig süssük még, majd vegyük le a lángról és hagyjuk kicsit kihűlni a keveréket.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztirányban három egyenlő részre vágjuk. A tészta széleitől 8-8 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen)

  5. Lépés 5

    A tészta közepére öntsük rá a tölteléket, majd a bevágott tésztaszéléket hajtsuk egymásra. Olívaolajjal kenjük be a tésztát és szórjuk meg szezámmaggal.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!