Almás marcipános rétes

csokoládéval

Egy finom almás marcipános rétes desszert ebédre? Vagy csak úgy? Gyorsan és könnyen elkészíthető és garantáltan leveszed a lábáról szíved választottját!

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 2 alma meghámozva, kimagozva, vékony lapokra vágva
  • 1 tk. fahéj őrölve
  • 50 g étcsokoládé durvára vágva
  • 50 g mandula darálva
  • 100 g marcipán
  • 1 tojás felverve
  • 50 g mandula negyedelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlemorzsát egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

  3. Lépés 3

    Az almát, a fahéjat, a csokoládét, a darált mandulát és a zsemlemorzsát egy tálban jól összekeverjük.

  4. Lépés 4

    Az édes linzertésztát a sütőpapírral együtt egy tepisbe kitekerjük. A tölteléket középen elosztjuk és a marcipánt kis darabokban rámorzsoljuk.

  5. Lépés 5

    A tésztát lazán feltekerjük, a tojással megkenjük és a mandula darabokkal megszórjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt megsütjük.

Tipp

Okos ötlet: Az almát körtével is helyettesíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!