Szilvás lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A morzsához: a porcukrot, lisztet és a vajat gyúrjuk össze.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és olvasztott, langyos vajjal kenjük meg.

  4. Lépés 4

    A szilvát héjával lefelé fektessük a tésztára, fahéjjal hintsük meg.

  5. Lépés 5

    A morzsához összeállított tésztából csipegessünk kis darabokat, és szórjuk a szilvára - a kis darabokat morzsoljuk egyszerűen a sütemény tetejére.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 30 percig süssük készre.

Tipp

Minden szilva közepére tegyünk egy mokkáskanálnyi zselés cukrot – így a szilva még szaftosabb lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!