Szilvás lepény
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 30 perc
- 170 °C
- 150 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g vaj olvasztva
- 750 g szilva magozva, felezve
- 1 csipet fahéj őrölve
- 100 g porcukor
- 100 g liszt
- 100 g vaj
A morzsához:
Ezzel készítsd:
![Friss vajas élesztős leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/03/croissantteig_hu.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A morzsához: a porcukrot, lisztet és a vajat gyúrjuk össze.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és olvasztott, langyos vajjal kenjük meg.
-
Lépés 4
A szilvát héjával lefelé fektessük a tésztára, fahéjjal hintsük meg.
-
Lépés 5
A morzsához összeállított tésztából csipegessünk kis darabokat, és szórjuk a szilvára - a kis darabokat morzsoljuk egyszerűen a sütemény tetejére.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben 170 °C-on kb. 30 percig süssük készre.
Tipp
Minden szilva közepére tegyünk egy mokkáskanálnyi zselés cukrot – így a szilva még szaftosabb lesz.