![Sajtos falatkák chutney-val](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/12/Sajtos-falatkak-chutneyval-Fingerfood_mit_Kaese_web-700x800-1.jpg)
Sajtos falatkák chutney-val
1 Bewertung
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
Akár előételként tálaljuk, akár snack egy pohár finom vörösbor mellé, a sajtos falatkák chutney-val mindig jó választás!
- 15-20 perc
- 190°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- chutney a töltelékhez
- sajt ízlés
- 1 tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
![AS-sajtos-falatkak-chutneyval](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2021/12/AS-sajtos-falatkak-chutneyval-Blaetterteig_0430.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát 20 egyforma téglalapra vágjuk. 10 téglalapot szurkáljunk meg villával.
-
Lépés 3
A megmaradt téglalapot mindegyikébe vágjunk 3-3 kört tésztaszaggatóval. A lyukas tésztacsíkokat helyezzük a villával megszurkált téglalapokra.
-
Lépés 4
A kivágott köröket helyezzük el dekoratívan a tésztán.
-
Lépés 5
Tojással megkenjük, majd az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Ha megsült a tészta, tegyünk 1-1 teáskanál chutney-t a lyukakba és helyezzünk rá sajtokat.
Tipp
A chutney-t a még meleg tésztára tegyük.