Mogyorós szívek

  • 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 10 szívhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • Alternatíva: Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 200 g mogyoró vagy dió darálva
  • 70 g cukor
  • 1 ek. vaníliás cukor
  • 2 ek. . rum
  • 60 ml forró tej
  • Tej a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A darált mogyorót, a cukrot, vaníliás cukrot és a rumot a forró tejjel elkeverjük és hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és elfelezzük. Az elfelezett tészta egyik felét megszórjuk a mogyorós töltelékkel. A másik tésztával lefedjük és finoman megnyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    Kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, amiket aztán megtekerünk. A megtekert csíkokat szív alakúra formázzuk és tejjel megkenjük.

  5. Lépés 5

    Az előmelegített sütő legalsó sínén 15 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: 100g porcukrot és 2 ek. meleg vizet elkeverünk és a cukormázat a még meleg süteményre locsoljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!