Szilvás rétes dióval

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zsemlemorzsát vajon, vagy margarinon pirítsuk aranysárgára. 2 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és kicsit pirítsuk tovább.

  3. Lépés 3

    A szilvadarabokat a maradék cukorral, darált dióval, fahéjjal, és a zsemlekockával keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A pirított zsemlemorzsa felét tegyük az előkészített rétes alsó harmadára, majd erre halmozzuk az előkészített gyümölcstöltelék felét.

  5. Lépés 5

    A rétes két oldalát hajtsuk be, konyharuha segítségével tekerjük fel, és varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Olvasztott vajjal vagy margarinnal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    A másik rétessel ugyanígy járjunk el.

  7. Lépés 7

    A szilvás rétest tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Zsemlekockát legjobb elkészíteni előző napi zsemléből, vagy toastkenyérből a héja nélkül.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!