fügés-prosciutto sonkás pizza

Fügés-prosciutto sonkás pizza

camemberttel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

Csodálatos ízkavalkád! Legyen a kísérő akár egy pohár bor vagy egy finom házi limondé, ez a fügés-prosciutto sonkás pizza mindig jó választás! A friss metélőhagymával válik teljessé az ízvilág.

  • kb. 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 2 fél pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 150 g créme fraîche (krémsajt)
  • 125 g camembert sajt szeletekre vágva
  • 6 érett füge szeletelve
  • 12 szelet prosciutto (sonka)
  • 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és félbevágjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztákra krémsajtot kenünk úgy, hogy körbe kb. 1-1 cm szegélyt üresen hagyunk. A tetejére camembert sajtot és fügét teszünk, majd sóval, borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A pizzákat a sütő középső sínén kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés után rátesszük a prosciutto sonkát és megszórjuk metélőhagymával.

Tipp

Kakukkfűvel is megszórhatjuk a pizzát sütés előtt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!