Vegetáriánus quiche

gombával és kecskesajttal
  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 120 g gomba vékony szetekre vágva
  • 1 marék Rukkola durvára vágva
  • 4 tojás felverve
  • 120 ml tej
  • 5-6 csepp Tabasco® csípős szósz
  • 150 g kecskesajt durvára morzsolva
  • 150 g tejföl simára keverve
  • 2 ek. napraforgó olaj a kenéshez
  • őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojást, a tejet és a tejfölt jól összekeverjük, sóval és Tabasco szósszal ízesítjük, majd hozzákeverjük a morzsolt kecskesajtot is.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és napraforgó olajjal kikent formába fektetjük. A lelógó tészta részeket visszahajtjuk.

  4. Lépés 4

    A gombát és a rukkolát egyenletesen a tésztára szórjuk és a tojásos, kecskesajtos keveréket ráöntjük.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínére helyezve kb. 45 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Ha még nem sült át teljesen az étel, de a teteje már szépen megbarnult, fedjük le alufóliával, így süssük tovább.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!