téphető elzászi csigák

Téphető elzászi csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A tökéletes falatkát keresed? Akkor imádni fogod a téphető elzászi csigákat! Akár a következő bulidra keresel receptet vagy kiadós nassolnivalóra vágysz két étkezés között, ezeket a csigákat pillanatok alatt elkészítheted. A klasszikus Elzászi Tarte Flambée és a Tante Fanny friss óriás pizzatészta által ihletett tartalmas töltelékkel ezek a csigák garantáltan sikert aratnak. Nagyszerű alternatívái a hagyományos partiételeknek is: könnyen elkészíthetők, gyorsan süthetők és ellenállhatatlanul finomak. Próbáld ki most!

  • kb. 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 csigához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
  • 125 g créme fraîche (krémsajt)
  • 100 g tejföl
  • 100 g kockázott bacon
  • 100 g reszelt sajt (pl. ementáli)
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
  • frissen őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ első sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a baconnel, a sajttal, az apróra vágott hagymával és metélőhagymával, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. A krémsajtos keveréket a tésztára kenjük úgy, hogy az egyik hosszú oldalán 2 cm-s szegélyt üresen hagyunk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a másik oldalról kezdve rétesként feltekerjük, majd 2-3 cm-ként bevágjuk, de ne vágjuk át teljesen. Minden második tésztacsíkot hajtsunk át a másik oldalra.

  5. Lépés 5

    A csigákat előmelegített sütőben a középső sínen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Sütés után megszórhatjuk a maradék metélőhagymával. Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.

Tipp

Sütés előtt megszórhatjuk sajttal a csigákat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!