Almás – vöröskáposztás lepény

Almás – vöröskáposztás lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 35 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát reszeljük le. A hagymát vajon pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a káposztát.

  3. Lépés 3

    Az almát adjuk hozzá, kb. 5 percig gyakori keverés mellett pároljuk. Öntsük hozzá a vörösbort, vízzel öntsük fel, és jól keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A sót, borsot, babérlevelet és szegfűszeget keverjük hozzá, lefedve kb. 1/2 órát főzzük, időnként keverjük meg, és arra vigyázzunk, hogy mindig elegendő folyadék legyen a fazékban. A vöröskáposzta akkor kész, ha megpuhul, és a leve elfő. Hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    Egy leveles tésztát tekerjünk ki sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsibe, erre tegyük a káposztát, majd fektessük rá a másik tésztalapot. Tojással kenjük meg és villával szurkáljuk meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 35 percig süssük, rövid ideig pihentessük, és tetszés szerint szeleteljük.

Tipp

A vöröskáposzta külső leveleit ne használjuk, ha már elkezdett barnulni és fonnyadni, illetve a torzsáját se használjuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!