töltött quiche

Töltött quiche

csirkével és sárgarépával
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 35 perc

Hozzávalók kb. Ø 24 cm-es formához:

  • 2 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 2 sárgarépa kockákra vágva
  • 1 karalábé kockákra vágva
  • 500 g csirkemell csíkokra vágva
  • 100 g créme fraîche (krémsajt)
  • 2 tojássárgája
  • 2 ek. liszt
  • 1 csipet Cayenne bors
  • 1 ek. friss kakukkfű apróra vágva
  • őrölt só és bors
  • 1 tojás a kenéshez
  • Kevés vaj a forma kikenéséhez

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sárgarépát és a karalábét sós vízben al dante-ra főzzük, hideg vízzel leöblítjük és félretesszük. A csirkecsíkokat a sárgarépával, a karalábéval, a krémsajttal, a liszttel, a cayenne borssal és a kakukkfűvel összekeverjük, majd ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Az egyik tésztát a sütőpapírral kitekerjük, majd kivajazott tortaformába tesszük. A tésztát villával többször megszurkáljuk és beleöntjük a tölteléket.

  4. Lépés 4

    A másik tésztát is kitekerjük, majd ráhelyezzük a töltelékre. A széleket jól összenyomkodjuk, a felesleges tésztát levágjuk.

  5. Lépés 5

    A quiche-t megkenjük tojással és villával többször megszurkáljuk. A maradék tésztából különféle formákat vágunk ki és ezzel díszítjük a quiche-t.

  6. Lépés 6

    A quiche-t a sütőben a legalsó sínen kb. 45 percig sütjük.

Tipp

Sárgarépa helyett használhatunk más zöldségeket is, például brokkolit, cukkinit vagy zellert. Sütés után 10 percig pihentessük a quiche-t, hogy könnyebb legyen vágni.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!