Tonhalas Empanada (mexikói tészta táskák)
- 18 perc
 - 210 °C
 - 190 °C
 - kb. 20-25 perc
 
Hozzávalók Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
 - 1 fej hagyma finomra vágva
 - 1 ek olaj
 - 1 doboz olajos tonhal (200g)
 - 100 g koktélparadicsom negyedelve
 - 2 gerezd fokhagyma aprítva
 - Só, bors ízlés szerint
 - 1 ek petrezselyem aprítva
 - 1 tojás a kenéshez
 
                            Elkészítés
- 
            Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
 - 
            Lépés 2
A hagymát futtassuk meg olívaolajon, adjuk hozzá a koktélparadicsomot, kicsit pirítsuk együtt, majd sóval, borssal ízesítsük.
 - 
            Lépés 3
A tonhalról öntsük le az olajat, és a halat adjuk a hagymás-paradicsomos keverékhez. Jól keverjük össze, és tegyük félre.
 - 
            Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 8 db 9 cm átmérőjű kört, kenjük meg tojással, és a körök közepére halmozzuk a tonhalas tölteléket.
 - 
            Lépés 5
A tésztát hajtsuk össze, hogy félkört kapjunk, majd még egyszer kenjük meg tojással. A maradék tésztából kedvünk szerint szaggasson kis formákat, és ezzel díszítsük a félholdakat.
 - 
            Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 18 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.
 
Az olajos tonhal konzervről jól csöpögtessük le az olajat, nehogy eláztassa a tésztánkat!