Gyors

Téli desszert szilvával és fahéjjal

  • kb. 20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 201°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A szilvát egy szűrőn lecsepegtetjük és a folyadékot összegyűjtjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és 6 egyforma nagyságú négyzetre vágjuk. A tésztaszeletek egyik oldalát egy formával kiszúrjuk.

  3. Lépés 3

    A tészta közepére 1 ek. szilvát teszünk és összehajtjuk. A széleket villával megnyomkodjuk. A kiszúrt tésztát fahéjas-cukorral megszórjuk.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A túrót a maradék fahéjas cukorral összekeverjük és 6 desszertes pohárba tesszük. A maradék szilvát a levével összekeverjük és a túróra töltjük.

  6. Lépés 6

    A desszertes poharakat a kiszúrt formával díszítjük és a még meleg leveles tészta táskával tálaljuk. Ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

Tipp

A fahéjas cukorhoz keverjük össze 2,5 ek. cukrot 0,5 ek. fahéjjal. A szilva helyett használhatunk magozott meggy befőttet is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!