Túrós rudacskák cukorral díszítve

  • 20-25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 250 g túró
  • 20 g Vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 1 tojássárgája
  • 1/2 tk. citromhéj frissen reszelve
  • 1 tojásfehérje a kenéshez
  • Kevés díszítőcukor a szóráshoz
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 180°C-ra előmelegítjük alsó-/ felső sütőállásban.

  2. Lépés 2

    Minden összetevőt, kivéve a tojásfehérjét és a diszítőcukrot, jól összekeverünk.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve használjuk fel, a sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  4. Lépés 4

    Egy tésztavágóval hosszában egyszer, széltében háromszor vágjuk át, így 8 egyforma lapot kapunk. A tölteléket a tészta közepére tesszük, majd a hosszabbik oldalát ráhajtjuk.

  5. Lépés 5

    A töltött tésztákat a sütőlemezre helyezzük úgy, hogy a hajtások alul legyenek. Megkenjük tojásfehérjével és diszítőcukorral megszórjuk. Mindegyik rudacskát 2 cm-enként átlóban egy késsel bevágjuk.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínére helyezve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Más tölteléket is használhatunk a túró helyett, akár diót vagy mákot, de lekvárt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!