![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2017/11/Topfenstangerl_72dpi-700x800.jpg)
Túrós rudacskák cukorral díszítve
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- 20-25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 250 g túró
- 20 g vaj
- 50 g porcukor
- 1 ek. kukoricakeményítő
- 1 tojássárgája
- 1/2 tk. citromhéj frissen reszelve
- 1 tojásfehérje a kenéshez
- Kevés díszítőcukor a szóráshoz
![Friss kelt tészta vajjal](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_Hefeteig_NEU_DE_web-e1690957941437-224x640.png)
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2017/11/Topfenstangen_AS_72dpi-897x505.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük alsó-/ felső sütőállásban.
-
Lépés 2
Minden összetevőt, kivéve a tojásfehérjét és a diszítőcukrot, jól összekeverünk.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve használjuk fel, a sütőpapírral együtt tekerjük ki.
-
Lépés 4
Egy tésztavágóval hosszában egyszer, széltében háromszor vágjuk át, így 8 egyforma lapot kapunk. A tölteléket a tészta közepére tesszük, majd a hosszabbik oldalát ráhajtjuk.
-
Lépés 5
A töltött tésztákat a sütőlemezre helyezzük úgy, hogy a hajtások alul legyenek. Megkenjük tojásfehérjével és diszítőcukorral megszórjuk. Mindegyik rudacskát 2 cm-enként átlóban egy késsel bevágjuk.
-
Lépés 6
A sütő középső sínére helyezve 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet: Más tölteléket is használhatunk a túró helyett, akár diót vagy mákot, de lekvárt is.