Tüzes paprikás lepény

Tüzes paprikás lepény

  • 30-35 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 4 főre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
  • 4 tojás
  • 1 db piros paprika kimagozva és hosszában csíkokra vágva
  • 1 db zöld paprika kimagozva és hosszában csíkokra vágva
  • 1 db sárga paprika kimagozva és hosszában csíkokra vágva
  • 2 db csilipaprika kimagozva, aprítva
  • 2 ek Olaj
  • 500 g túró
  • 2 ek mustár
  • Kevés só, fehér bors, cayenne-i bors
  • 2-3 ek citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paprikát és a csilipaprikát kevés olajon kb. 2 percig pirítsuk, majd sózzuk és borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A túrót a mustárral és a tojásokkal keverjük simára. Sóval, borssal, cayenne-i borssal, fokhagymával és citromlével ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A pizzatésztát közvetlenül a hűtőszekrényből használjuk fel, tekerjük ki, és fektessük zsiradékkal kikent formába. A tésztát lisztezett kézzel igazítsuk a forma széléhez.

  5. Lépés 5

    A túrós masszát kenjük az alapra, majd erre simítsuk a paprikát és csilipaprikát.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben 190° C-on süssük kb. 30 - 35 perc alatt aranysárgára. Akkor kész, ha a massza megszilárdult, ezt tűpróbával tudjuk ellenőrizni.

Tipp

1 köteg snidlinget mossunk meg, csöpögtessünk le, aprítsuk finomra és szórjuk a frissen sült paprikás lepényre, majd rögtön tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!