Vaníliás Mille-feuille

Vaníliás Mille-feuille

szilvabefőttel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

Ezer rétegnyi öröm! A Mille-feuille egy igazi francia klasszikus, réteges tésztalapokból. Újraértelmeztük a desszertet és egy karácsonyi változatban készítettük el.

  • kb. 5 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 3 lap zselatin
  • 250 ml tej
  • 1 vaníliarúd belseje
  • 80 g cukor
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 tojássárgája
  • 250 ml tejszín
  • 50 g vaj felolvasztva
  • 50 g porcukor
  • 1 üveg szilvabefőtt/szilvamártás

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A zselatint hideg vízben áztatjuk. A tej 2/3-át a vaníliarúddal és annak belsejével felforraljuk. A cukrot, a pudingport és a tojássárgákat a többi tejjel simára keverjük.

  2. Lépés 2

    Az összekevert pudingport a forró tejbe öntjük és kevergetve körülbelül 1 percig főzzük. A tűzről levesszük, a zselatint jól kinyomkodjuk, és összekeverjük a pudinggal. Addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A krémet időnként megkevergetjük és így hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    Amikor a krém már szobahőmérsékletűre hűlt, de még nem kezdett el zselésedni, távolítsuk el a vaníliarudat a krémből. A krém tetejét keményre verjük, majd óvatosan beleforgatjuk. A felhasználásig hűtőben tartjuk a krémet.

  4. Lépés 4

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  5. Lépés 5

    Az egyik tésztalapot megkenjük a vaj felével és vékonyban meghintjük porcukorral. Egy másik tésztalappal befedjük. Kerek süteményszaggatóval (ø 7-8 cm) 16 kört szaggatunk ki. Újra megkenjük vajjal és meghintjük porcukorral.

  6. Lépés 6

    A körszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és az előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd újra porcukrot szitálunk rá.

  7. Lépés 7

    A vaníliahabot egy habzsákba tesszük és a 4 réteslapot egyesével megtöltjük vele. Szilvabefőttel tálaljuk.

Tipp

Szilvabefőtt helyett készíthetünk egy gyors szilvamártást is. Ehhez keverjünk össze 500 g szilvát 50 g cukorral, egy kevés vízzel elkeverve forraljuk fel és sűrítsük be a maradék 1/2 csomag vaníliapudinggal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!