Krémes leveles tészta

Krémes leveles tészta

málnával
  • kb. 10 - 15 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók egy tepsihez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük, majd a szélét kb. 1 centire felhajtjuk. Egy villával megszurkáljuk, kihagyva a széleket.

  3. Lépés 3

    A sütő középső sínén 10 – 15 perc alatt megsütjük és hűlni hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A tejszínt a vaníliával és cukorral lazán felverjük és a mascarpone-val jól összekeverjük. A krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát a szélekig és a málnákat ráhelyezzük.

  5. Lépés 5

    Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Ez a desszert különösen ízletes, ha a málna egy részét vaníliás cukorral pürésítjük és azzal együtt tálaljuk. A málnát más bogyós gyümölccsel is helyettesíthetjük, mint például eperrel, áfonyával vagy fekete áfonyával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!