Vasutas szelet tönkölyös linzertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 5-10 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 16 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát 4 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Vágjuk 4 cm széles csíkokra, majd fektessük vajazott, lisztezett tepsire, és villával szurkáljuk meg.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben 170˚ C-on kb. 5 perc alatt süssük világosra.

  4. Lépés 4

    A porcukorot az összemorzsolt marcipánnal keverjük össze, adjuk hozzá a tojást és a tejet, és addig keverjük, amíg homogén masszát nem kapunk.

  5. Lépés 5

    A marcipánmasszát vigyük fel a tésztacsíkok mindkét oldalára, és 170˚ C-on kb. 10 - 12 perc alatt süssük világosra.

  6. Lépés 6

    Amíg az alap még forró, a ribizlilekvárt vigyük fel a marcipánmassza (sínek) közé és hagyjuk hűlni.

  7. Lépés 7

    Teljesen hagyjuk kihűlni és száradni, majd 2 cm széles darabokra vágva tálaljuk.

Tipp

Ribizlilekvár helyett használhatunk sárgabaracklekvárt is, ami kicsit savanykásabb, hogy jól ellensúlyozza a sütemény édességét!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!