Vaníliás torta habbal

Vaníliás torta habbal

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 60 + 5 perc
  • 160 °C + 200 °C
  • 140 °C + 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók egy 26 cm-es tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük..

  2. Lépés 2

    A tojás sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral keverjük habosra, a pudingport, túrót és tejet is keverjük hozzá.

  3. Lépés 3

    A Tante Fanny friss linzertésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt. Egy 26 cm átmérőjű, vajjal kikent sütőformát béleljünk ki a tésztával, öntsük rá a masszát és kb. 60 perc alatt süssük készre.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, a cukrot állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá.

  5. Lépés 5

    A felvert habot simítsuk a süteményre, és előmelegített sütőben kb. 5 percig süssük 200 °C-on, amíg aranyszínű nem lesz. A formában hagyjuk kihűlni.

Tipp

A habos masszát habzsákkal nyomjuk a süteményre, még szebb lesz a végeredmény!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!