Vegán almás zabrudak

Vegán almás zabrudak

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezeket a ropogós áfonyás-almás zabrudakat leveles tésztából nem csak vegánoknak ajánljuk! Akár vasárnapi villásreggelihez, akár piknikezéshez is tökéletes, de a gyerekek számára is mennyei falatok.

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 közepes méretű alma reszelve
  • 2 ek. citromlé
  • 50 g vaníliás cukor
  • 50 g áfonya (vagy mazsola) apróra vágva
  • 2 ek. zabtej (vagy más növényi tej)
  • 30 g zabpehely
Ezeket a ropogós áfonyás-almás zabrudakat leveles tésztából nem csak vegánoknak ajánljuk! Akár vasárnapi villásreggelihez, akár piknikezéshez is tökéletes, de a gyerekek számára is mennyei falatok.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A reszelt almát a citromlével, a vaníliás cukorral és az áfonyával összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük, és a tészta felét töltelékkel megkenjük.

  4. Lépés 4

    A tészta másik a töltelékes részre hajtjuk (mint egy könyvet). A tésztát megkenjük zabtejjel, majd zabpelyhet szórunk rá, és jól rányomkodjuk. A tésztát vízszintesen kb. 10 csíkra vágjuk, majd középen elfelezzük.

  5. Lépés 5

    A tésztacsíkokat megcsavarva egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

  6. Lépés 6

    A csavart rudakat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket egy kis fahéjjal is megbolondíthatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!