vegán galette

Vegán galette

csicseriborsóval
  • 30-35 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 150 g csicseriborsó lecsepegtetve
  • 1 lilahagyma csíkokra vágva
  • 100 g aszalt paradicsom apróra vágva
  • 1 ek. aszalt paradicsom pácolaja
  • 250 g curry-s humusz
  • friss zöldfűszerek pl. menta, koriander vagy petrezselyem
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csicseriborsót, a hagymát, a paradicsomot és a pácolajat összekeverjük és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egyenletesen megkenjük humusszal úgy, hogy körbe egy 4 cm-es sávot üresen hagyunk.

  4. Lépés 4

    A csicseriborsós keveréket a humusz tetejére tesszük. A tészta széleit egy kevés vízzel megkenjük, majd ráhajtjuk a zöldséges keverékre.

  5. Lépés 5

    A galette-t a sütő legalsó sínén 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsült, ízlés megszórjuk friss zöldfűszerekkel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!