Vöröskáposztáskörtés rétes

Vöröskáposztás-körtés rétes

  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny teljes kiőrlésű rétestészta 200 g
  • 600 g vöröskáposzta csíkokra vágva
  • 3 db körte meghámozva és kockákra vágva
  • 40 g kristálycukor
  • 30 g Vaj
  • 1/2 l vörösbor
  • 1 csipet fahéj őrölve
  • 1 csipet szegfűszeg őrölve
  • 10 g kukoricakeményítő
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot vajon karamellizáljuk meg, és a vörösbort öntsük hozzá. Adjuk hozzá a káposztát, fűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal és szegfűszeggel. Kb. 30 percig pároljuk fedő alatt.

  3. Lépés 3

    Kukoricakeményítővel sűrítsük be, és keverjük hozzá a kockákra vágott körtedarabokat, és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A töltelék felét helyezzük a rétestészta alsó harmadára. A tészta széleit hajtsuk be, és egy konyharuha segítségével tekerjük fel. Majd ismételjük meg ugyanezt a másik réteslapon.

  5. Lépés 5

    Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 percig süssük.

Tipp

A körte helyett használhatunk a recepthez reszelt almát vagy előre beáztatott aszalt gyümölcsöket is. Próbáljuk ki többféle módon.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!