Leveles tészta szív

lekvárral és mandulával
  • 25-30 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Mindkét tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A lekvárral megkenjük és az aprított mandulával megszórjuk úgy, hogy a szélektől kb. 2 cm szabadon maradjon. A széleket tojással megkenjük.

  3. Lépés 3

    Mindkét tésztát a hosszabik oldaluk mentén feltekerjük. A roládot hosszában kettévágjuk. Az így létrejött csíkokat összefonjuk.

  4. Lépés 4

    A két fonatot szív alakban egymáshoz illesztjük. A sütő legalsó sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A citromlevet és a porcukrot összeverjük és ezzel megkenjük a közben kihűlt szívet.

Tipp

Okos ötlet: A máz helyett egyszerűen csak porcukorral is megszórhatjuk a kisült süteményt.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!