Mézeskalács ház (sablonnal)

  • 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 75 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 mézeskalácsházhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk 5-7 mm vastagságúra.

  3. Lépés 3

    A homlokzati és oldalfalakat a sablon alapján 2x vágjuk ki.

  4. Lépés 4

    Az ajtónyílást csak az egyik homlokzati falból vágjuk ki, az ablaknyílást mindkét oldalfalból 1x. Minden kivágott részt fektessünk sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    A maradék tésztát gyúrjuk össze, és lisztezett deszkán nyújtsuk ki.

  6. Lépés 6

    A tetőt 2x vágjuk ki, és kiszúróval vágjunk ki egy kis karácsonyfát.

  7. Lépés 7

    A maradék tésztát ismét gyúrjuk össze, és 5 mm vastagra nyújtsuk ki, ez lesz az alap.

  8. Lépés 8

    A kivágott részeket kenjük meg tojással, díszítsük mandulával és dióval, kb. 6 - 8 perc alatt süssük készre, és hagyjuk hűlni.

  9. Lépés 9

    A tojásfehérjét verjük kemény habbá, keverjük hozzá a porcukrot, majd töltsük habzsákba, vagy nejlonzacskóba, aminek a sarkára pici lyukat vágunk.

  10. Lépés 10

    A falakat a cukormáz segítségével ragasszuk az alapra, és hagyjuk száradni. Ragasszuk rá a tetőt is.

  11. Lépés 11

    A házikót díszítsük a maradék cukormázzal: a homlokzatra tegyünk kis jégcsapokat, a tetőre hópelyheket, a gerincre felvitt cukormázba ültessünk mogyoródarabkákat. Az ablakokat és az ajtót keretezzük a cukormázzal, a kis fenyőfát pedig állítsuk a ház sarkához, szintén cukormázba ragasztva.

  12. Lépés 12

    Hagyjuk, hogy jól megszáradjon.

Tipp

A gyerekek szívesen használnak a díszítéshez színes szórógyöngyöt, gumicukrot, vagy ami épp az eszükbe jut… Sok örömöt a közös sütéshez, és a mézeskalács házikó díszítéséhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!