Zöldfűszeres – sajtos pizzasarkok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • 10 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 sarokhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 20 dkg Gorgonzola sajt villával összetörve
  • 2 szál oregánó morzsolva
  • 2 szál rozmaring apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 dkg parmezán reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A gorgonzolát törjük össze villával.

  3. Lépés 3

    A zöldfűszereket mossuk meg, a leveleket tépkedjük le a szárról, és vágjuk finomra.

  4. Lépés 4

    A sajtot a fűszerekkel, 2 ek olívaolajjal és a parmezánnal keverjük el, sóval ízesítsük.

  5. Lépés 5

    A pizzatészta felét tegyük sütőpapírral együtt a tepsibe, és a tölteléket halmozzuk a tésztára.

  6. Lépés 6

    A tészta másik felével takarjuk be a tölteléket, a széleit kevés vízzel spricceljük meg, hogy összeragadjanak.

  7. Lépés 7

    A tészta tetejére kávéskanállal nyomjunk kis mélyedéseket, ezt locsoljuk meg olívaolajjal.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 20 perc alatt süssük készre, majd háromszögekre vágva tálaljuk.

Tipp

Jól illik hozzá egy pohár olasz vörösbor!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!