Zöldfűszeres – sajtos pizzasarkok
- kb. 20 perc
- 200° C
- 180° C
- 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 sarokhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 20 dkg Gorgonzola sajt villával összetörve
- 2 szál oregánó morzsolva
- 2 szál rozmaring apróra vágva
- 3 ek olívaolaj
- 3 dkg parmezán reszelve
- só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gorgonzolát törjük össze villával.
-
Lépés 3
A zöldfűszereket mossuk meg, a leveleket tépkedjük le a szárról, és vágjuk finomra.
-
Lépés 4
A sajtot a fűszerekkel, 2 ek olívaolajjal és a parmezánnal keverjük el, sóval ízesítsük.
-
Lépés 5
A pizzatészta felét tegyük sütőpapírral együtt a tepsibe, és a tölteléket halmozzuk a tésztára.
-
Lépés 6
A tészta másik felével takarjuk be a tölteléket, a széleit kevés vízzel spricceljük meg, hogy összeragadjanak.
-
Lépés 7
A tészta tetejére kávéskanállal nyomjunk kis mélyedéseket, ezt locsoljuk meg olívaolajjal.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 20 perc alatt süssük készre, majd háromszögekre vágva tálaljuk.
Jól illik hozzá egy pohár olasz vörösbor!