burgonyakosár

Szaftos burgonyakosár

sajttal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30-35 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 4 db kisebb burgonya (kb. 400 g) lereszelve
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 0,5 pirospaprika apróra vágva
  • 1 tojássárgája
  • 1 tojás a kenéshez
  • 100 g reszelt sajt (pl. ementáli)
  • növényi olaj a sütéshez
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A burgonyát kézzel alaposan kinyomkodjuk. A vöröshagymát, a paprikát és a burgonyát egy serpenyőben rövid ideig sütjük és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát egy szűrőn kissé lehűtjük, majd összekeverjük a tojássárgájával.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsibe kitekerjük és hosszában elfelezzük. A tésztát megkenjük tojással.

  4. Lépés 4

    A masszát hosszában elosztjuk a tésztadarabokon úgy, hogy a szélén 2 cm-t ráhagyunk.

  5. Lépés 5

    A tésztát hosszában feltekerjük és a széleit kissé összenyomjuk. A tésztavégeket úgy igazítjuk össze, hogy egy kerek, középen lyukas formát kapjunk. A kör alakú tésztadarabokat még egyszer megkenjük tojással és a tészták közepébe sajtot teszünk.

  6. Lépés 6

    A sütőben a középső sínen 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ízlés szerint füstölt lazacot is adhatunk a burgonyamasszához

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!