Zöldséges pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 5+ 15 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1/3 sárga, piros és zöld paprika vékony csíkokra vágva
  • 25 dkg zsenge cukkini vékony csíkokra vágva
  • 2 fej gomba vékony csíkokra vágva
  • 2 fej vöröshagyma aprítva
  • 1 ek vaj
  • 1 tk étkezési keményítő
  • Szezámsó
  • 1 tojás
  • 1 ek ételízesítő
  • Csipetnyi kakukkfű

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra.

  3. Lépés 3

    A vajat forrósítsuk fel, dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldségcsíkot is. Ízesítsük ételízesítővel és kakukkfűvel.

  4. Lépés 4

    A zöldség levet enged, ezért keverjünk hozzá keményítőt, ami krémes állagot ad a ragunak.

  5. Lépés 5

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk félbe, majd az egyik felét szurkáljuk meg villával és 180 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig süssük elő.

  6. Lépés 6

    Az elősütött tésztára halmozzuk a ragut, szórjuk meg szezámsóval, és takarjuk be a tészta másik felével.

  7. Lépés 7

    A tetejét felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.

  8. Lépés 8

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 18 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A szezámmagsót házilag is elkészíthetjük: finomra őrölt szezámmagot tengeri sóval keverjünk össze.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!