Zöldséges pite
- 5+ 15 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 2 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1/3 sárga, piros és zöld paprika vékony csíkokra vágva
- 25 dkg zsenge cukkini vékony csíkokra vágva
- 2 fej gomba vékony csíkokra vágva
- 2 fej vöröshagyma aprítva
- 1 ek vaj
- 1 tk étkezési keményítő
- Szezámsó
- 1 tojás
- 1 ek ételízesítő
- Csipetnyi kakukkfű
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zöldségeket vágjuk vékony csíkokra.
-
Lépés 3
A vajat forrósítsuk fel, dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a többi zöldségcsíkot is. Ízesítsük ételízesítővel és kakukkfűvel.
-
Lépés 4
A zöldség levet enged, ezért keverjünk hozzá keményítőt, ami krémes állagot ad a ragunak.
-
Lépés 5
A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és vágjuk félbe, majd az egyik felét szurkáljuk meg villával és 180 °C-ra előmelegített sütőben 5 percig süssük elő.
-
Lépés 6
Az elősütött tésztára halmozzuk a ragut, szórjuk meg szezámsóval, és takarjuk be a tészta másik felével.
-
Lépés 7
A tetejét felvert tojással kenjük meg, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 8
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 15 - 18 perc alatt süssük aranybarnára.
A szezámmagsót házilag is elkészíthetjük: finomra őrölt szezámmagot tengeri sóval keverjünk össze.