Körtés­csokis torta

Körtés-csokis torta

  • 35 - 40 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát nyújtsuk vékonyra és tegyük egy vajjal kikent tortaformába. Vágjunk ki sütőpapírból a torta mérete szerinti darabot, majd helyezzük a tésztára, lencsével vagy babbal töltsük meg a forma pereméig, és előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 10 - 15 percig süssük vakon.

  3. Lépés 3

    Vegyük ki a sütőből, a lencsét, ill. babot a sütőpapírral együtt távolítsuk el, és hagyjuk kihűlni a tésztát.

  4. Lépés 4

    A túrót, tojást, porcukrot és az olvasztott csokoládét keverjük simára.

  5. Lépés 5

    A lecsepegtetett körtét tegyük a tortalapra, majd öntsük rá a túrós masszát. Előmelegített sütőben 190 °C-on kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    A torta akkor kész, amikor a massza már nem folyik.

Tipp

Ennek a karácsonyi tortának természetesen a világos változatát is megsüthetjük a 400 g-os friss linzertésztából.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!