![Linzerszemek vaníliáskifli tésztábó](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/Linzer_Augen_web-1420x600.jpg)
Linzerszemek vaníliáskifli tésztából
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegan-95x95.png)
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10-12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vaníliás kifli tészta 400 g
- 3-4 ek sárgabaracklekvár
- Kevés porcukor
Ezzel készítsd:
![Friss karácsonyi tészták](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/11/TF_karacsonyi_tesztak_Keksteige_hu_224x640px1.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát röviden gyúrjuk át, és lisztezett deszkán 5-7 mm vastagra nyújtsuk ki. Linzerszaggatóval szaggassuk ki.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben 6-8 percig süssük.
-
Lépés 4
A teljesen kihűlt kekszeket felmelegített sárgabaracklekvárral kenjük meg, ragasszuk össze a lapokat és porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Ha nincsen linzerszaggatónk, használhatunk a formák szaggatásához vékony falú poharat is!