Zserbó szelet friss linzertésztából

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 30-40 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12-16 szelethez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a darált diót, porcukrot és vaníliáscukrot keverjük össze.

  3. Lépés 3

    Az első tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki akkora méretű tepsibe, mint maga a tészta, majd kenjük meg lekvárral, és szórjuk rá a diós töltelék felét.

  4. Lépés 4

    Helyezzük rá a második tésztát, ezt is kenjük meg lekvárral, és szórjuk rá a maradék diót.

  5. Lépés 5

    A harmadik tésztát is helyezzük rá, és villával szurkáljuk meg.

  6. Lépés 6

    Langyos helyen fél órát pihentessük, majd előmelegített sütőben kb. 30 - 40 perc alatt süssük készre.

  7. Lépés 7

    Miután kihűlt, csokoládémázzal vonjuk be, ha a máz megkötött, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

Próbáljuk ki dió és baracklekvár helyett a meggyes-mákos változatot is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!