kelt tésztás virágok

Kelt tésztás virágok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Akár Valentin-napra, akár Anyák napjára, akár a tavasz kis hírnökeként készíted el ezeket a vajas kelt tésztából készült lekváros virágokat, a siker garantált!

  • kb. 15-20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 10 kelt tésztás virághoz:

  • kevés porcukor a szóráshoz
  • Elkészítés

    1. Lépés 1

      A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

    2. Lépés 2

      A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és pogácsaszaggatóval vagy pohárral (ø 3-4 cm) keskeny köröket kiszaggatunk belőle.

    3. Lépés 3

      Minden tésztadarabot kicsit nyomkodjunk meg, majd hajtsuk félbe kétszer. Fogjunk 5 ilyen darabot és illesszük őket össze úgy, hogy szirmot formáljanak.

    4. Lépés 4

      Egy fakanál nyelével a szirmok illesztésénél kicsit nyomkodjuk össze, hogy a tészta jól összetapadjon.

    5. Lépés 5

      A virágokat kenjük be a tojássárgája és a tej keverékével.

    6. Lépés 6

      Előmelegített sütőben a középső rácson körülbelül 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    7. Lépés 7

      A virágokat meghintjük porcukorral, majd mindegyik közepére 0,5-1 evőkanál lekvárt teszünk.

    Tipp

    A maradék tésztákat gyúrjuk össze, formázzunk abból is virágot és kisütés után kenjük meg lekvárral.

    Még több hasonló recept

    Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

    Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!