Aprósütemények

Diós papucs

  • 15 - 20 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 15 - 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 12 papucshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A diót vagy mogyorót keverjük össze a kristálycukorral, vaníliáscukorral, tejjel, fahéjjal és a mazsolával.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és helyezzük a tepsibe, majd vágjuk 8 x 8 cm nagyságú négyzetekre. Széleit a felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Egy kanál diótölteléket helyezzünk a négyzetek közepére. A szemközti sarkokat hajtsuk a közepére és egy fél dióval díszítse.

  5. Lépés 5

    A diós papucsokat süssük aranysárgára, majd porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Szárított sárgabarack darabkákat is tehetünk a diós töltelékbe mazsola helyett vagy mellé!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!