Calzone darált hússal

és répával
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kerek pizzatészta 280 g
  • 130 g répa megpucolva, karikákra vágva
  • 1 fej hagyma megtisztítva, apró kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma préselve
  • 300 g pulyka darált hús
  • 3 dl paradicsomszósz
  • 250 g mozzarella reszelve
  • 1 tk. chili pehely
  • 1 dl napraforgó olaj
  • só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Forró olajon pár perc alatt kissé megpároljuk a répát, majd félretesszük.

  3. Lépés 3

    Ugyanabban a serpenyőben forró olajon megfuttatjuk a hagymát és amikor üvegesre párolódott hozzáadjuk a fokhagymát. 1 perc múlva hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Közben sóval, borssal fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    A paradicsomszószt, a chili pelyheket, a répát és a sajtot hozzákeverjük a húshoz.

  5. Lépés 5

    A tésztát a sütőpapírra együtt kitekerjük. A húsos tölteléket a tészta egyik felén eloszlatjuk. A tészta másik felét a töltelékre hajtjuk és a széleket visszahajtjuk, így erősítjük meg, hogy ne folyjon ki a töltelék. Kb. 2 cm-ként megnyomkodjuk, hogy szép, hullámos legyen.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Aprítsunk friss petrezselymet és tálalás előtt szórjuk meg vele a calzone tetejét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!