
Hagymás-krumplis pizza

Hagymás-krumplis pizza? Igen, jól hallottad! Tápláló, laktató és eltér a szokásos ízektől, mégis nagyon finom. Vékonyra szeletelt burgonyával, vöröshagymával, friss rozmaringgal, kakukkfűvel és reszelt parmezánnal készül, így eltér a hagyományos pizzáktól, mégis igazi ínyencség. A hagymás-krumplis pizza gyorsan elkészíthető, tökéletes vacsora lehet hétköznapokon is, de vendégvárónak vagy partifogásnak is kiváló választás. Próbáld ki ezt az egyedi, ropogós tésztás pizzát, és élvezd a különleges aromákat a Tante Fanny pizzatésztával. Kínáld friss zöldsalátával a még teljesebb ízélményért!
- kb. 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 1 nagy vöröshagyma karikákra vágva
- 4 közepes méretű burgonya vékony szeletekre vágva
- 3 szál friss rozmaring apróra vágva
- 3 szál friss kakukkfű apróra vágva
- 50 g reszelt parmezán
- 2-3 ek. olívaolaj

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd megszórjuk parmezán sajttal. A hagymát és a burgonyát összekeverjük az olívaolajjal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal, majd egyenletesen elegyengetjük a pizzán.
-
Lépés 3
A pizzát a sütő középső rácsán kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Zöldsalátával tálaljuk.