Torta egzotikus gyümölcsökkel

Torta egzotikus gyümölcsökkel

  • 50-55 perc
  • 185°C
  • 175°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 2 ek. sárgabaracklekvár
  • 3 tojás
  • 4 ek. cukor
  • 200 g créme fraîche (krémsajt)
  • 1 ek. kukoricakeményítő
  • 2 tk. reszelt citromhéj
  • 600 g egzotikus gyümölcs (pl. mangó, maracuja, papaya, csillaggyümölcs, földicseresznye)
  • 1 cs. tortazselé
  • 1 ek. vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 185°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát egy kivajazott tepsire kitekerjük, majd a lelógó széleit visszahajtjuk.

  3. Lépés 3

    Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük egy adag hüvelyest és kb. 10-15 percig a legalsó sínen vakon sütjük.

  4. Lépés 4

    Egy vékony réteg lekvárt kenünk a tortalapra, majd hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    2 tojást habosra verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a krémsajtot, a kukoricakeményítőt és a citromhéjat. A keveréket a tortalapra kenjük.

  6. Lépés 6

    A tészta széleit megkenjük tojással, majd a sütő középső sínén kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    A tortát hagyjuk kihűlni, majd egzotikus gyümölcsökkel díszítjük. A tortazselét a csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük és ráöntjük a gyümölcsökre.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!