
Pizza Tutto
Akár egy barátokkal töltött játékestről, a következő születésnapi buliról, vagy egy spontán látogatás gyors vacsorájáról van szó – ha megéhezel, friss pizzaóriásunk a megoldás. A paradicsommal, mozzarellával, sonkával, szalámival, kukoricával és paprikával készült óriás pizzánk minden ízlést kielégít.
- kb. 20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 200 g pizzaszósz vagy paradicsomszósz
- 250 g durvára reszelt mozzarella sajt
- 5 koktélparadicsom félbevágva
- 3 szelet sonka félbevágva
- 60 g kukorica
- 1 kis lilahagyma szeletelve
- 6 szelet szalámi
- 1 kis kaliforniai paprika kicsumázva és szeletelve
- rukkola és bazsalikom

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire és megkenjük a pizzaszósszal, úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
Fedjük be a pizzát a reszelt mozzarellával. A pizza egyharmadára koktélparadicsomot, a másik harmadára sonkát, kukoricát és lilahagymát, a harmadik harmadára pedig szalámit és paprikát teszünk.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő középső sínén kb. 20 perc perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után friss bazsalikomot és rukkolát szórunk a pizzára.
Sütés után kend meg a tészta széleit fokhagymaolajjal! Ehhez keverj össze 1 gerezd zúzott fokhagymát 3 evőkanál olívaolajjal.