Sárgabarack torta

  • kb. 45 perc
  • 190° C
  • 170° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 1 tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A kimagozott sárgabarackot enyhén megfőzzük, és végül robotgéppel pürésítjük. A masszát hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A formát kizsírozzuk, a tésztát kitekerjük, és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába fektetjük (a kitekert tésztát sütőpapírral együtt a formába helyezhetjük, így a kizsírozást megspóroljuk). A túlérő tésztával a szélét megerősíthetjük.

  4. Lépés 4

    Tojást, cukrot és a frissajtot a sárgabarack masszához adjuk, formába rakjuk és egyenletesen elosztjuk.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben kb. 45 perc alatt az alsó sínen aranybarnára sütjük.

Tipp

Friss sárgabarackkal jól megrakjuk a tésztát, porcukorral megszórjuk, máris kész a finom torta a vendégeinknek.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!