cseresznyés sütemény

Cseresznyés sütemény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Nyárias desszertre vágysz? Akkor próbáld ki ezt az egyszerű, mégis szuper receptet: mini, vegán cseresznyés sütemény mandulával, leveles tésztából.

  • b. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 vegán cseresznyés süteményhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A marcipánt összekeverjük a narancslével és a rummal, hogy krémes pasztát kapjunk.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztákat megkenjük a marcipános keverékkel, kb. 1 cm-es szegélyt üresen hagyva. Elrendezzük a cseresznyéket a tetején és kicsit rányomkodjuk, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után elkenjük a lekvárt a süteményeken és megszórjuk mandulaforgáccsal.

Tipp

Az évszaktól függően használhatunk más gyümölcsöket is, például almát, körtét vagy szilvát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!