
Füstölt pisztrángos szeletek

- 8 - 20 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 25 - 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 kis szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 4 db füstölt pisztráng kb. 3 cm-es szeletekre vágva
- 4 ek paradicsomszósz
- 100 g fekete olajbogyó magozva, finomra aprítva
- 250 g koktélparadicsom szeletelve
- 2 ek kakukkfű
- 1 ek olívaolaj vagy dióolaj
- 1 ek balzsamecet
- 1 tojás a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és vágjuk 15 egyforma (8 x 8 cm-es) négyzetre. 10 percig tegyük hűvös helyre, majd tojással kenjük meg.
-
Lépés 3
A paradicsomszószt keverjük össze az olajbogyóval, majd kenjük a tésztára úgy, hogy a széleken 2 cm szabadon maradjon.
-
Lépés 4
Felváltva tegyük rá a koktélparadicsomot és a pisztrángdarabkákat, és szórjuk meg kakukkfűvel. Olívaolajjal és balzsamecettel locsoljuk meg.
-
Lépés 5
A szeleteket előmelegített sütőben középső sínen 20 perc alatt süssük aranysárgára, és forrón tálaljuk.
Pisztráng helyett kipróbálatjuk tonhallal vagy lazaccal is, azonban nagyon fontos, hogy a haltartalma miatt még frissen fogyasszuk el!