Füstölt pisztrángos szeletek

Füstölt pisztrángos szeletek

  • 8 - 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 - 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 kis szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 4 db füstölt pisztráng kb. 3 cm-es szeletekre vágva
  • 4 ek paradicsomszósz
  • 100 g fekete olajbogyó magozva, finomra aprítva
  • 250 g koktélparadicsom szeletelve
  • 2 ek kakukkfű
  • 1 ek olívaolaj vagy dióolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és vágjuk 15 egyforma (8 x 8 cm-es) négyzetre. 10 percig tegyük hűvös helyre, majd tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    A paradicsomszószt keverjük össze az olajbogyóval, majd kenjük a tésztára úgy, hogy a széleken 2 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    Felváltva tegyük rá a koktélparadicsomot és a pisztrángdarabkákat, és szórjuk meg kakukkfűvel. Olívaolajjal és balzsamecettel locsoljuk meg.

  5. Lépés 5

    A szeleteket előmelegített sütőben középső sínen 20 perc alatt süssük aranysárgára, és forrón tálaljuk.

Tipp

Pisztráng helyett kipróbálatjuk tonhallal vagy lazaccal is, azonban nagyon fontos, hogy a haltartalma miatt még frissen fogyasszuk el!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!