leveles tészta kagylók

Leveles tészta kagylók

füstölt lazacos és krémsajtos töltelékkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Gyors partifalatkákat keresel? Akkor megtaláltad a legtutibb receptet! Füstölt lazacos és krémsajtos töltelékkel töltött leveles tészta kagylók! Ezek a csinos kagylók igazán szemet gyönyörködtetőek bármelyik büféasztalon. Tökéletesek a következő kerti partidra, hangulatos grillezésre vagy ünnepi alkalomra.

  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 15 leveles tészta kagylóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
  • 200 g krémsajt
  • 30 g tejszínes torma
  • 1/2 csokor finomra vágott kapor
  • 100 g füstölt lazac vagy lazacpisztráng finomra vágva
  • 125 g lecsepegtetett mini mozzarella golyók
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 15 kört (ø 7 cm) szaggatunk ki egy pogácsaszagattóval.

  3. Lépés 3

    A tészta egyik oldalát körülbelül 1 cm szélesen hajtsuk be, majd a tésztát többször enyhén nyomkodjuk meg sugárirányban a kés hátoldalával, hogy kagylómintát kapjunk. A tésztafelületet megkenjük tojássárgájával.

  4. Lépés 4

    A kagylókat az előmelegített sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot a tejszínes tormával és a kaporral. Keverjük hozzá a füstölt halat.

  6. Lépés 6

    A kagylókat bevágjuk vízszintesen a félig lekerekített oldal mentén és mindegyiket megtöltjük 1 evőkanál töltelékkel. Mindegyikbe egy mozzarellagolyót helyezünk gyöngyként.

Tipp

Sütés előtt kenjük meg a maradék tésztát a maradék tojássárgájával, és ha szeretnéd, megszórhatod reszelt sajttal vagy magokkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!