Pikáns csigák

Pikáns csigák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 8 csigához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 db újhagyma apróra vágva
  • 30 g szárított paradicsom apróra vágva
  • 20 g kapribogyó
  • 3-4 db olívabogyó magozva
  • 100 g szardella
  • 100 g mozzarella szeletelve
  • 1 citrom héja reszelve
  • Kevés friss oregánó apróra vágva
  • Só, bors ízlés szerint
Friss pizzatésztából kreatív ételeket is készíthetsz. Például pikáns csigákat, szárított paradicsommal és szardellával töltve. Aki nem szereti a halat, ezt a variációt felkockázott szalonnával is elkészítheti.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a széleket lisztezett ujjal nyomkodjuk meg.

  3. Lépés 3

    A tésztát szórjuk meg a hozzávalókkal, majd lisztezett kézzel tekerjük fel, és vágjuk 2 cm széles szeletekre.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt süssük készre.

Tipp

Szardella helyett használhatunk tonhalat is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!