
Téphető elzászi csigák
A tökéletes falatkát keresed? Akkor imádni fogod a téphető elzászi csigákat! Akár a következő bulidra keresel receptet vagy kiadós nassolnivalóra vágysz két étkezés között, ezeket a csigákat pillanatok alatt elkészítheted. A klasszikus Elzászi Tarte Flambée és a Tante Fanny friss óriás pizzatészta által ihletett tartalmas töltelékkel ezek a csigák garantáltan sikert aratnak. Nagyszerű alternatívái a hagyományos partiételeknek is: könnyen elkészíthetők, gyorsan süthetők és ellenállhatatlanul finomak. Próbáld ki most!
- kb. 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss óriás pizzatészta 600 g
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 100 g tejföl
- 100 g kockázott bacon
- 100 g reszelt sajt (pl. ementáli)
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1/2 csokor friss metélőhagyma apróra vágva
- frissen őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ első sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a baconnel, a sajttal, az apróra vágott hagymával és metélőhagymával, majd ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük. A krémsajtos keveréket a tésztára kenjük úgy, hogy az egyik hosszú oldalán 2 cm-s szegélyt üresen hagyunk.
-
Lépés 4
A tésztát a másik oldalról kezdve rétesként feltekerjük, majd 2-3 cm-ként bevágjuk, de ne vágjuk át teljesen. Minden második tésztacsíkot hajtsunk át a másik oldalra.
-
Lépés 5
A csigákat előmelegített sütőben a középső sínen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 6
Sütés után megszórhatjuk a maradék metélőhagymával. Langyosan vagy kihűlve tálaljuk.
Sütés előtt megszórhatjuk sajttal a csigákat.