
Caprese szélforgók

Biztosan imádni fogod ezt a mediterrán nassolnivalót, a Caprese szélforgókat! Ezek a finom, friss pizzatésztából, zöld pestóval, paradicsommal és mozzarellával készült falatok gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, és nagyszerű snack nyári grillezésekhez, kerti partikhoz vagy egy hétvégi villásreggelihez a családdal és a barátokkal.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 Caprese csónakhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 40 ml olívaolaj
- 1 tk. durva szemcsés tengeri só
- 1 üveg zöld pesto
- 200 g koktélparadicsom félbevágva
- 125 g mini mozzarellagolyó félbevágva
- friss bazsalikom a díszítéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd 12 négyzetre vágjuk. Ezután minden egyes négyzet sarkait vágd be enyhén ferdén, körülbelül kétharmadig. A kis háromszögletű sarkokat hajtsd befelé, mindig ugyanarra az oldalra, és nyomd össze középen, így egy szélforgó formát kapsz.
-
Lépés 3
A tésztadarabokat olívaolajjal megkenjük és megszórjuk a sóval.
-
Lépés 4
A szélforgókat előmelegített sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután megkenjük pestoval, teszünk mindegyikre paradicsomot és mozzarellát, majd friss bazsalikommal dísziítjük.
Sütés előtt is megkenheted pestoval a tésztát és ráteheted a hozzávalókat.