
Eredeti olasz pizza
Kétség sem fér hozzá, az eredeti pizzatészta elkészítéséhez az olaszok értenek a legjobban, és nem egyszerű otthon elkészítenünk. Tante Fanny friss pizzatészta olasz ízvilágát az eredeti olívaolaj adja. Így nincs más dolgod, mint a legfinomabb hozzávalókkal, a prosciutto sonkával, paradicsommal, rukkolával, friss bazsalikommal és burrata sajttal megszórni a tésztát, és 20 percen belül már fogyaszthatod is a kedvenc vacsorád.
- 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 100 g paradicsomszósz
- 200 g paradicsom szeletelve
- 1 tk. oregánó
- 6 szelet prosciutto (sonka)
- kevés Rukkola
- néhány friss bazsalikom levél
- 1 burrata sajt
- 2 ek. olívaolaj
- őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a paradicsomszósszal megkenjük.
-
Lépés 3
Tegyük a paradicsomot a pizzára, majd ízesítsük oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint.
-
Lépés 4
A pizzát a sütő alsó sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után díszítsük prosciutto-val, rukkulával és friss bazsalikommal. Tálaláskor vágjuk rá a burrata sajtot és öntsük le egy kevés olívaolajjal.

Burrata helyett használhatunk bivalymozzarellát is.