eredeti olasz pizza

Eredeti olasz pizza

Kétség sem fér hozzá, az eredeti pizzatészta elkészítéséhez az olaszok értenek a legjobban, és nem egyszerű otthon elkészítenünk. Tante Fanny friss pizzatészta olasz ízvilágát az eredeti olívaolaj adja. Így nincs más dolgod, mint a legfinomabb hozzávalókkal, a prosciutto sonkával, paradicsommal, rukkolával, friss bazsalikommal és burrata sajttal megszórni a tésztát, és 20 percen belül már fogyaszthatod is a kedvenc vacsorád.

  • 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 1 pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 100 g paradicsomszósz
  • 200 g paradicsom szeletelve
  • 1 tk. oregánó
  • 6 szelet prosciutto (sonka)
  • kevés Rukkola
  • néhány friss bazsalikom levél
  • 1 burrata sajt
  • 2 ek. olívaolaj
  • őrölt só és bors
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a paradicsomszósszal megkenjük.

  3. Lépés 3

    Tegyük a paradicsomot a pizzára, majd ízesítsük oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint.

  4. Lépés 4

    A pizzát a sütő alsó sínén kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    Sütés után díszítsük prosciutto-val, rukkulával és friss bazsalikommal. Tálaláskor vágjuk rá a burrata sajtot és öntsük le egy kevés olívaolajjal.

Tipp

Burrata helyett használhatunk bivalymozzarellát is.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!