édes rétes-múmia

Édes rétes-múmia

Ez az aranyos édes rétes-múmia a félelmetes Halloween-i szórakozásra készült. A témához passzoló harapnivalók nem hiányozhatnak egy halloween-i partiról. Lépésről lépésre megmutatjuk, hogy süss rétes-múmiát.

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    Forraljuk fel a tejet és keverjük hozzá a vaníliás pudingport és a cukrot és addig főzzük, amíg besűrűsödik.

  2. Lépés 2

    Keverjük a csokoládé darabokat a langyos pudingba és keverjük hozzá a kókuszreszeléket.

  3. Lépés 3

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tészta két szélétől kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk 8-8 cm mélyen.

  5. Lépés 5

    Helyezzük a tölteléket a tészta közepére, szórjuk rá a málnát, majd a bevágott tésztacsíkokat felváltva hajtsuk egymásra.

  6. Lépés 6

    A rétes-múmiát a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kész, tegyük a mogyorószemet a tésztára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!