tökös-csirkés quiche

Tökös-csirkés Quiche

kecskesajttal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ezt a finom kombinációt mindenképpen ki kell próbálnod! Tökös quiche kecskekrémsajttal és csirkemellfilével – igazi őszi egytálétel és nagyon könnyen elkészíthető!

  • kb. 45 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 24 - 28 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • kb. 450 g Hokkaido tök szeletelve
  • 250 g csirkemellfilé apróra vágva
  • 150 ml tej
  • 150 g friss kecskesajt
  • 3 tojás
  • 8 szál kakukkfű apróra vágva
  • 50 g tökmag
  • só, bors és fokhagymapor
  • kevés olaj a forma kenéséhez és a hús sütéséhez
  • szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vakon sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy kerek quicheformát olajjal kikenünk, a tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd tésztát sütőpapír nélkül a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    A csirkehúst és a szeletekre vágott tököt mossuk meg, szárítsuk meg, sóval és borssal fűszerezzük. Az olajat egy serpenyőben hevítsük fel. A tök és a csirkemellfilék minden oldalát hirtelen süssük át, majd vegyük ki a serpenyőből és oszlassuk el az elősütött quiche tésztán.

  4. Lépés 4

    A tejet, a tojásokat, a kecskesajtot és a kakukkfüvet összekeverjük, majd sóval, borssal és fokhagymaporral ízesítjük. Öntsük a tölteléket a csirkehúsra és szórjuk meg tökmaggal.

  5. Lépés 5

    A quiche-t süssük további 20 percig. Melegen vagy kihűlve is tálalhatod.

Tipp

Próbáld ki a receptet kecskesajt helyett ricottával is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!