Zellerkrémleves fahéjas-prosciuttos rúddal

Zellerkrémleves fahéjas-prosciuttos rúddal

Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

Egy finom leves tökéletes előétel az ünnepi menühöz. Első fogásként egy zellerkrémlevest ajánlunk, ropogós fahéjas-prosciutto sonkás leveles tészta csavarttal.

  • kb. 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 6 főre:

A stanglikhoz:

A leveshez:

  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 400 g zeller meghámozva, felkockázva
  • 2 ek. vaj
  • 100 ml fehérbor
  • 600 ml zöldség- vagy húsleves alaplé
  • 200 ml tejszín
  • kevés olaj a locsoláshoz
  • petrezselyem a díszítéshez
  • őrölt só és bors

Zubereitung:

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a zellert vajban megpirítjuk, sóval és borssal ízlés szerint fűszerezzük és a fehérborral meglocsoljuk. Felöntjük az alaplével és a tejszínnel, majd közepes lángon kb. 20 percig főzzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A krémtejszínt, a parmezánt és a fűszereket összekeverjük. A tésztát félbevágjuk és az egyik felét megkenjük ezzel a krémmel.

  4. Lépés 4

    A tetejére prosciutto-t teszünk, majd befedjük a másik tésztaféllel és kézzel jól összenyomkodjuk. A tésztát 12 csíkra vágjuk, megcsavarjuk, majd a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

  5. Lépés 5

    A rudakat megkenjük tojással és az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt a középső sínen aranybarnára sütjük.

  6. Lépés 6

    Közben a levest pürésítjük és tetszés szerint szitán átszűrjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  7. Lépés 7

    A levest tányérokba merjük, meglocsoljuk olívaolajjal és petrezselyemmel díszítjük. A még langyos rudakkal tálaljuk.

Tipp

Prosciutto helyett használhatunk füstölt lazacot is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!