szendvics élesztős leveles tésztából

Szendvics élesztős leveles tésztából

Gyors és laktató szendvics házilag: készítsd el kedvenc szendvicsed néhány hozzávalóból és a Tante Fanny friss élesztős leveles tésztájából, amit magaddal vihetsz akár a munkahelyedre, elcsomagolhatod a gyerekeknek az iskolába, vagy magatokkal vihetitek a hétvégi kirándulásra. Csomagold az uzsonnásdobozba, így mindig nálad lehet. Ha megéhezel, tökéletes választás az étkezések között is.

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 8 szendvicshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A szódabikarbónát 500 ml vízzel felforraljuk, és forrástól számított további 5 percig főzzük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 8 téglalapra vágjuk.

  3. Lépés 3

    A téglalapokat átlósan megfelezzük. 8 háromszöget egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk és megkenjük a szódabikarbónás vízzel. A tészta-háromszögre újabb réteg tésztát helyezünk és megkenjük a szódabikarbónás vízzel. Ismételjük meg ezt a lépést még kétszer.

  4. Lépés 4

    A 4. réteg tésztát háromszor megkenjük a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk és magokkal megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A szendvicseket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Fogyasszuk még melegében, vagy ha kihűlt, vágjuk félbe és töltsük meg a kedvenc felvágottjainkkal, sajtjainkkal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!